Papierové peniaze a ich koniec, intrinsic value peniaze, goldvault.sk

Papierové peniaze sa nakoniec vrátia k svojej skutočnej hodnote: Na nulu

Zabudnite na zákon ponuky a dopytu, devalvácia fiat peňazí je oveľa jednoduchšia rovnica.

Jednoduchá realita je, že keď vytlačíte viac peňazí, zostane viac peňazí na rovnaké veci. Konečným efektom je rast cien. To znamená, že každá jednotka meny môže teraz získať menej tovaru, a teda sa jedná o neusálny pokles kúpnej sily a hodnoty papierových peňazí. Ako dokazuje história, pokusy o oživovanie fiat mien zlyhávajú. Keď vláda vytlačí fiat peniaze, ktoré nie sú kryté žiadnymi uchovávateľmi hodnoty, nevyhnutne smerujeme bližšie a bližšie k skutočnej hodnote peňazí - na nulu.

Počas 20. storočia mnohé krajiny zaplavili svoju ekonomiku nekrytou menou a v dôsledku toho sa hodnota peňazí zrútila. Napríklad, po druhej svetovej vojne zaznamenalo Grécko hyperinflačný nárast obrovských rozmerov. Deficit krajiny sa za rok strojnásobil, potom začali tlačiť bezcennú menu a zažili jednu z najhorších hyperinflácií v histórii. Zimbabwe je zase známe aj svojou 100 miliardovou bankovkou počas fázy katastrofickej hyperinflácie v roku 2008. Cena za bochník chleba bola 35 miliónov zimbabwianskych dolárov, čo jasne znázorňuje situáciu, keď nastala katastrofická hyperinflácia. Toto je len pár príkladov z možných stoviek, každý z nich nám ukazuje rovnaký príbeh.

Papierové peniaze sa nakoniec vrátia k svojej skutočnej hodnote: Na nulu.

Graf zobrazujúci kúpnu silu dolára oproti zlata od roku 1950.

Dôkazy sú jasné a dejiny sa nemýlia. S hodnotou peňazí to už lepšie nebude a cena zlata neustále rastie. Preto neváhajte a uschovajte svoje úspory do zlata.

Späť na blog

Pridať komentár