Zlaté tehličky, alebo mince?

Zlaté tehličky, alebo mince?

Zvažujete investíciu do zlata, no nie ste si istí, či kúpiť zlaté mince alebo zlaté tehličky? Aby sme si mohli informovane vybrať, musíme najprv chápať potenciál a rozdiely medzi týmito dvoma možnosťami.

Zlaté mince sú obľúbenou voľbou medzi investormi, ako aj zberateľmi. Prichádzajú v rôznych dizajnoch a nominálnych hodnotách, čo z nich robí všestrannú možnosť udržania zberateľskej a peňažnej hodnoty. Často však nesú vyššiu prémium ako zlaté tehličky kvôli ich zberateľskej hodnote a limitovanému dizajnu. Ak ste zberateľ, alebo chcete diverzifikovať svoje portfólio jedinečnými dizajnmi, zlaté mince sú pre vás tou správnou voľbou.

Zlaté tehličky sa na druhej strane zvyčajne predávajú vo väčších množstvách a majú nižšie prémium ako zlaté mince. To z nich robí preferovanú možnosť pre investorov, ktorí potrebujú získať veľké množstvo zlata za nižšiu cenu. Ak hľadáte cenovo výhodnejší spôsob investovania do zlata za väčšie množstvo, tehličky a odliatky môžu byť pre vás tou správnou voľbou. Je však potrebné dodať, že aj medzi tehličkami existujú zberateľské edície, ktoré sú na trhu značne žiadané ako napríklad variety kinebar od Argor Heraeus, alebo Münze Österreich.

Je taktiež dôležité poznamenať, že zlaté mince a aj tehličky sa považujú za spoľahlivého uchovávateľa hodnoty a za spôsob ochrany pred infláciou, či dokonca ako nástroj diverzifikácie vašich aktív. Najlepšia voľba pre vás bude závisieť od vašich individuálnych cieľov a preferencií. Pri rozhodovaní zvážte faktory, ako je váš rozpočet či investičný horizont.

Späť na blog

Pridať komentár