Rafinéria PAMP

Rafinéria PAMP

Rafinéria PAMP (Produits Artistiques Métaux Précieux) bola založená v roku 1977 v meste Castel San Pietro v kantóne Ticino v Švajčiarsku. Pôvodne to bola malá rafinéria s kapacitou 450 kg zlata ročne, ale postupne sa rozšírila a dnes má výrobnú kapacitu až 600 ton zlata ročne.

V roku 1980 PAMP začal používať novú technológiu výroby zlatých tehličiek, ktorá umožnila vytvárať veľmi detailné a presné obrazy na povrchu zlatých tehličiek. Táto technológia dokázala vykresliť obraz do zlatých tehličiek. Zlaté tehličky PAMP sú známe po celom svete a zobrazujú rímsku bohyňu štastia - Fortuna. Zlaté tehličky Fortuna sú dodnes veľmi populárne medzi investormi a zberateľmi a predávajú sa v rôznych hmotnostiach a veľkostiach.

V roku 1992 PAMP začal vyrábať zlaté tehličky s motívom Čínskeho zverokruhu, ktoré zobrazovali zvieratá priradené k jednotlivým rokom cyklu. Tento dizajn sa stal veľmi obľúbeným v Ázii a PAMP ho dodnes vyrába.

V súčasnosti PAMP vyrába zlaté a strieborné tehličky s rôznymi motívmi a dizajnmi. Ich produkty sú vyrobené z najčistejšieho zlata a striebra a majú vysokú kvalitu a hodnotu. Okrem investičných tehličiek vyrába PAMP aj zlaté a strieborné mince, ktoré sú tiež vhodné na investovanie do drahých kovov.

PAMP má aj certifikáciu Good Delivery od Londýnskej asociácie pre trh s drahými kovmi (LBMA), čo znamená, že jeho produkty sú kvalitné a plne splňujú medzinárodné normy pre rafinériu drahých kovov. PAMP je tiež členom prestížneho World Gold Council a aktívne sa podieľa na podpore a propagácii investovania do zlata.

Späť na blog

Pridať komentár