Fixácia ceny zlata, investičné zlato, goldvault.sk

Fixácia ceny zlata

Čo je to fixácia ceny investičného zlata a ako presne funguje? To si vysvetlíme v dnešnom blogovom príspevku.

Takže čo je to fixácia?

Fixovaná cena = garantovaná cena produktu = stále rovnaká cena?

Cena zlata sa neodvíja len od predajcu konečnému klientovi. Cena zlata v hlavnej miere závisí od jej ceny na komoditnom trhu. Tá je predmetom neustálej zmeny, pokiaľ je tento trh otvorený, čím sa často mení a kolíše cena zlata aj u predajcov v rovnakej miere. Tento trh je počas týždňa otvorený 24 hodín s výnimkou nedele.

V takýchto prípadoch, kde je cena komodity neustále závislá od trhovej (spotovej) ceny, vyžaduje sa fixácia, teda ukotvenie pevnej ceny za daný produkt/produkty v istom časovom úseku. V praxi to vypadá tak, že akonáhle uskutočníte objednávku, v ten daný moment by vo väčšine prípadov cena mala byť fixovaná, no nie vždy je to tak. Na potvrdenie fixácie Vás vždy telefonicky informujeme hneď ako u nás vytvoríte objednávku, čím dokážeme zabezpečiť aktuálnu cenu. To znamená, že fixovaná cena už je cena garantovaná, avšak len v istom časovom úseku, nie neohraničene. Na uľahčenie komfortu pri fixovaní ceny je výhodou aj fixácia 24/7, teda fixácia v akúkoľvek neskorú hodinu. Túto výhodu ponúkame aj v Goldvault.sk, čím jednoznačne uľahčíme váš nákup zlata kedykoľvek a kdekoľvek.

Fixácia ceny investičného zlata má však aj svoje limity a výnimky. Pri nákupoch nad istý cenový limit nie je neobvyklé, ak predajca požaduje aj menšiu zálohovú platbu, čo umožní rýchlejší a plynulejší postup vybavenia väčšej objednávky s rýchlejšou fixáciou. Fixácia objednávok nad limit 15 000€ preto môže trvať o niečo dlhšie. Predajcovia si taktiež môžu stanoviť špecifické podmienky pri zvýšenej miere volatility na komoditnom trhu, aby sa zamedzilo veľkým a náhlym výkyvom v cenách pri fixácií. Preto vám odporúčame vyberať si predajcov, ktorí ponúkajú rýchlu, telefonickú fixáciu pre vašu ubezpečenie a to 24 hodín denne, 7 dní v týždni.

Späť na blog

Pridať komentár