Ekologické zlato, ekologicke investicne zlato, green gold, goldvault.sk

Ekologické zlato

V dnešnej dobe, keď si stále viac uvedomujeme potrebu ochrany životného prostredia, sa aj ekologické investičné zlato stáva čoraz populárnejšou alternatívou k tradičným formám investovania. Čo presne znamená pojem "ekologické investičné zlato" a prečo by ste mali zvážiť investíciu do neho?

Čo je ekologické investičné zlato?

Ekologické investičné zlato, často označované aj ako "zelené zlato" či  "green gold", je zlato, ktoré sa ťaží a spracováva s minimálnym dopadom na životné prostredie. Tento proces zahŕňa použitie udržateľných metód ťažby, minimalizáciu emisií skleníkových plynov, recykláciu vody a ochranu biodiverzity. Certifikáty, ako napríklad Fairmined a Fairtrade, zaručujú, že zlato pochádza z baní, ktoré dodržiavajú prísne environmentálne a sociálne štandardy. Navyše, dnes už aj niektoré z hlavných svetových rafinérií zlata ponúkajú vlastné produkty, ktoré sú označené ako zelené zlato či udržateľné zlato. Dokonca, je dostupná aj forma uhlíkovo-neutrálneho investičného zlata

Prečo investovať do ekologického zlata?

  1. Udržateľnosť a etický princíp: Investovaním do ekologického zlata podporujete zodpovedné ťažobné praktiky, ktoré chránia prírodu a podporujú sociálnu spravodlivosť v ťažobných komunitách. Ťažba zlata dokáže byť jednou z najneekologickejších foriem ťažby na planéte.

  2. Dlhodobá hodnota a cena: Rovnako ako tradičné investičné zlato, aj ekologické zlato si rovnako zachováva svoju hodnotu v čase, čím predstavuje bezpečný prístav pre investorov počas ekonomických neistôt. Navyše, jeho cena nie je vôbec omnoho vyššia - ak sa jedná o koncovú  zlatú tehličku.

  3. Rastúci dopyt: So zvyšujúcim sa povedomím o environmentálnych problémoch rastie aj dopyt po ekologických produktoch, vrátane investičného zlata. Tento trend môže viesť k zvýšeniu hodnoty ekologického zlata v budúcnosti.

  4. Pozitívny krok vpred: Investícia do ekologického zlata môže byť aj súčasťou vašej osobnej alebo firemnej stratégie zameranej na spoločenskú zodpovednosť a udržateľnosť.

Aké produkty zeleného investičného zlata sú k dispozícii?

Na našom e-shope goldvault.sk, nájdete recyklované investičné zlato od najväčšej, renomovanej švajčiarskej rafinérie Valcambi, kde v tomto prípade sa jedná o zliatky z čisto recyklovaného zlata zo série Valcambi green. Valcambi green ponúka možnosť investovania do recyklovaného zlata vo forme zliatkov/tehličiek v štandardných hmotnostiach 1 gram, 2,5 gramov, 5 gramov, 10 gramov, 20 gramov, 1 unca, 50 a 100 gramov. Zakúpením takéhoto investičného zliatku nielenže investujete do svojej budúcnosti, ale pomôžete tým aj k ekologickejšej budúcnosti zlata, jeho ťažby a našej planéty celkovo.

 

Uhlíkovo neutrálne zlato PAMP

 

Ďalšou výraznou novinkou je uhlíkovo neutrálne zlato od výrobcu PAMP. Táto svetoznáma švajčiarska rafinéria ponúka zlato len tej najvyššej kvality spracovania, úchvatného dizajnu a taktiež prináša kľúčové technologické inovácie do sveta investičných kovov.

Švajčiarska rafinéria začala vyrábať sériu Fortuna s neutrálnou uhlíkovou stopou, pričom tento úspech bol ratifikovaný a certifikovaný medzinárodnou inštitúciou Carbon Trust, a tým pádom sú aj nové zliatky a tehličky PAMP označené zelenou známkou uhlíkovej neutrality. Ako to ale PAMP dosiahlo? Označenie Carbon Neutral ukazuje, že emisie CO2 generované v rámci celého reťazca produktu boli merané v súlade s medzinárodne uznávanou normou ISO 14067, nezávisle overené a zaviazané k ich znižovaniu z roka na rok. Akékoľvek zostávajúce emisie sa potom kompenzujú v rámci financovania projektov s vysokým dopadom na životné prostredie, ktoré sa nazývajú ako uhlíkové kompenzácie. Na ďalšie demonštrovanie svojho záväzku znižovať uhlíkové emisie zaviedla PAMP plán riadenia uhlíka zameraný na zníženie ročných uhlíkových emisií spojených s ich uhlíkovo neutrálnymi zlatými tehličkami do roku 2030.

Späť na blog

Pridať komentár